Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wij hebben het Kwaliteitswaarborg ZorgboerderijenWij hebben het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen

Dagprogramma

Veel van de klussen zijn seizoensgebonden.

Het voorjaar staat in het teken van het het spitten en het inzaaien van de moestuin, de geboortes van lammetjes, kuikentjes en de konijntjes. Het opstarten van het tuinonderhoud. Ook nemen we deel aan markten en verkopen we de tuin planten en zelfgemaakte producten.

De zomer en het najaar staan het teken van het verzorgen van het gewas, en moestuin, het oogsten van de moestuin, het onderhoud van de gebouwen, het leveren van planten en haardhout.

In de winter gaan we dan  stekken en enten of in het bos, hout zagen en verslepen.

Ook zijn er repeterende klussen ,die dagelijks/ wekelijks herhaald worden. Dit kan zijn de schoppen schoonmaken of gereedschap terug hangen ,etc..

Verder zijn er de projectmatige klussen. Dit kan zijn:  koken voor de groep,  de ijsbaan het  schoolplein sneeuwvrij maken, houtsnijwerk, klussen voor andere bedrijven (potjes draaien) of iets wat de deelnemer graag wil doen .

Het is goed dat een deelnemer zich vlot verbonden voelt met het bedrijf. Door de deelnemer werk op maat aan te bieden, voelt hij zich snel betrokken en op zijn plaats.

Wat houdt dat voor de deelnemers in?

Als deelnemer werk je graag buiten, wil je afwisselende klussen doen. 
Die interesses zetten we om in een dagprogramma, waar de werkzaamheden die je doet nut hebben. Vindt je het werken met de bosmaaier leuk?Wil je graag in het bos flink de handen uit de mauwen stekken ?   Vind het leuk om voor mensen die het zelf niet meer kunnen de tuin te onderhouden? Blijft de kantine door jouw inzet keurig? Maak jij de lekkerste jam of appelmoes ? Krijgt de pony door jouw toedoen voldoende beweging? Is door jouw inzet de administratie op orde?

Er wordt een dagprogramma gemaakt waarin jou ambitie telt. De ontwikkeling van de deelnemer staat dus centraal. We werken hiervoor met een kwaliteitsysteem  (landbouw &zorg) en begeleidingsplannen