Begeleiding

Wat iemand raakt zet ons in beweging

De intentie is om belevingsgerichte recreatieve arbeidsmatige dagbesteding aan te bieden. We willen weten welke mogelijkheden er zijn, wat bij het dagprogramma tot uitdrukking zal komen: interesse, maar ook gezondheid, beperking(en), persoonlijke wensen.

Alle werkzaamheden worden in kleine groepen gedaan met veel persoonlijke begeleiding. Individueel wordt steeds gekeken naar passende arbeid in een eigen tempo en in een eigen arbeid/rust verhouding.

Voor de pauze hebben we de kantine, waar koffie en thee gedronken kan worden.

Begeleiding
Begeleiding

Wat betekent dat voor de deelnemers?

Tijdens de eerste weken, de introductieperiode, is het doel om je een eigen plek te laten vinden op de kwekerij. Van onze kant geven we aan dat we er serieus werk van maken om je een goede dagbesteding te geven. Je zult merken dat de sfeer op de kwekerij onder elkaar gemoedelijk en gezellig is , waarbij humor ook heel belangrijk is.

Vanaf de intake zal duidelijk zijn of je voor arbeidsmatige, belevingsgericht of integrerend, dagbesteding komt. We zullen een gezamenlijk dagprogramma opstellen. Tussentijdse besprekingen hebben  als onderwerp hoe het bevalt en of er bijgesteld moet worden. We schrijven dan ook een persoonlijk begeleidingsplan. Je zult merken dat je op termijn veel geleerd hebt.

Tussentijdse begeleidingsgesprekken zullen gaan over de werkhouding en/of werk- afspraken, het uitvoeren van de werkzaamheden en het behalen van certificaten. 

Website laten maken door Dotsimpel