Dagprogramma

Een passende dagbesteding

Zorgkwekerij Blinkende Wilg wil voor iedere deelnemer een passende dagbesteding aanbieden.  

De dagbesteding is gericht op het inspireren, motiveren en verder ontplooien van de deelnemers in een groene omgeving. Maar wat voor de een bijzonder inspirerend is kan voor de ander verveling betekenen. Iedereen is verschillend en daarom willen we maatwerk leveren. Onze bedrijfsslogan sluit hier op aan: Dat wat iemand raakt, zet ons in beweging.

Een deelnemer die tijdens het dagelijks werk op de kwekerij met plezier planten overpot, zal graag willen weten welk soort het is en een andere deelnemer die met de gras maaimachine werkt, zal willen weten hoe je hem schoon moet maken. We helpen de deelnemer om meer zelfredzaamheid te kunnen zijn in het werk. Er is keuze uit heel veel klussen, maar ook veel seizoensgebonden klussen.

Het is goed als een deelnemer zich op een vlotte manier verbonden gaat voelen met het bedrijf. Door de deelnemer werk op maat aan te bieden, voelt hij zich snel betrokken en op zijn plaats. Omdat we veel overleggen, zal de deelnemer merken dat we benieuwd zijn naar zijn/ haar mening. Dus niet alleen betrokkenheid, maar ook invloed.

Dagprogramma
Dagprogramma

Een dagprogramma waarin jouw ambitie telt

Als deelnemer werk je graag buiten, wil je afwisselende klussen doen. 
Die interesses zetten we om in een dagprogramma, waar de werkzaamheden die je doet nut hebben. Vindt je het werken met de bosmaaier leuk? Wil je graag in het bos flink de handen uit de mauwen stekken? Vind het leuk om voor mensen die het zelf niet meer kunnen de tuin te onderhouden? Blijft de kantine door jouw inzet keurig? Knutsel jij graag aan de thema ladders? Maak jij de lekkerste soep of appelmoes? Krijgt de pony door jouw toedoen voldoende beweging? Wordt door jouw inzet de schuur mooi geverfd? 

Er wordt een dagprogramma gemaakt waarin jouw ambitie telt. De ontwikkeling van de deelnemer staat dus centraal. We werken hiervoor met een kwaliteit systeem (landbouw & zorg) en begeleidingsplannen.

Wat iemand raakt zet ons in beweging.

De intentie is om belevingsgerichte, recreatieve ,arbeidsmatige dagbesteding aan te bieden. We willen weten welke mogelijkheden er zijn, wat bij het dagprogramma tot uitdrukking zal komen: interesse, maar ook gezondheid, beperking(en), persoonlijke wensen. Alle werkzaamheden worden in kleine groepen gedaan met veel persoonlijke begeleiding.

Individueel wordt steeds gekeken naar passende arbeid in een eigen tempo en in een eigen arbeid/rust verhouding. Voor de pauze hebben we de kantine, waar koffie en thee gedronken kan worden.

Wat betekent dat voor de deelnemers?

Tijdens de eerste weken, de introductieperiode, is het doel om je een eigen plek te laten vinden op de kwekerij. Van onze kant geven we aan dat we er serieus werk van maken om je een goede dagbesteding te geven. Je zult merken dat de sfeer op de kwekerij onder elkaar gemoedelijk en gezellig is, waarbij humor ook heel belangrijk is.

Vanaf de intake zal duidelijk zijn of je voor arbeidsmatige, belevingsgericht of integrerend, dagbesteding komt. We zullen een gezamenlijk dagprogramma opstellen. Tussentijdse besprekingen hebben als onderwerp hoe het bevalt en of dat er bijgesteld moet worden. We schrijven dan ook een persoonlijk begeleidingsplan. Je zult merken dat je op termijn veel geleerd hebt. Ook praten we dan over de gewenste werkhouding en/of werk- afspraken, het uitvoeren van de werkzaamheden en het behalen van certificaten. Op die manier weet je wat er van je verwacht wordt. Duidelijkheid hoeft geen geheim te zijn voor een gezonde omgang met elkaar. We maken dat bespreekbaar.

Dagprogramma

Website laten maken door Dotsimpel