Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wij hebben het Kwaliteitswaarborg ZorgboerderijenWij hebben het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen

Begeleiding

Wat iemand raakt zet ons in beweging.

De intentie is om belevingsgerichte recreatieve arbeidsmatige dagbesteding aan te bieden. We willen weten welke mogelijkheden er zijn, wat bij het dagprogramma tot uitdrukking zal komen : interesse, maar ook gezondheid, beperking(en), persoonlijke wensen. Alle werkzaamheden worden in kleine groepen gedaan met veel persoonlijke begeleiding.

Individueel wordt steeds gekeken naar passende arbeid in een eigen tempo en in een eigen arbeid/rust verhouding. Voor de pauze hebben we de kantine, waar koffie en thee gedronken kan worden.

Wat betekent dat voor de deelnemers?

Tijdens de eerste weken, de introductieperiode, is het doel om je een eigen plek te laten vinden op de kwekerij. Van onze kant geven we aan dat we er serieus werk van maken om je een goede dagbesteding te geven. Van onze kant om te laten merken dat de sfeer op de kwekerij onder elkaar gemoedelijk en gezellig is , waarbij humor ook heel belangrijk is.

Vanaf de intake zal duidelijk zijn of je voor arbeidsmatige, belevingsgericht of integrerend, dagbesteding komt. We zullen een gezamelijk dagprogramma opstellen. Tussentijdse besprekingen hebben  als onderwerp hoe het bevalt en of er bijgesteld moet worden. We schrijven dan ook een persoonlijk begeleidingsplan. Je zult merken dat je op termijn veel geleerd hebt.

Voor leer/werktrajecten hebben als doel een toekomstige betaalde baan. Je kunt hier leren werken dat je interessant wordt voor een betalende baas .  Je gaat dan met een aparte ploeg met projectmatige klussen aan de slag. Hiernaast kun je dan een AKA opleiding volgen, waardoor ook weer je arbeidskansen verbeterd worden. 

Tussentijdse begeleidingsgesprekken zullen gaan over de werkhouding en/of werk- afspraken, het uitvoeren van de werkzaamheden en het vorderen van de studie.